Video: opening expositie gemeentehuis van Heemskerk

Op maandagavond 14 november was de opening van mijn expositie in het gemeentehuis van Heemskerk. Gabe en Kitty van de Zwaag hebben er een heel mooie filmpje over gemaakt:

Video: opening expositie gemeentehuis van Heemskerk2022-11-16T08:39:22+00:00

Natuurkalender 2023 nu te bestellen

De natuur kalender 2023 laat je genieten van al het moois dat we om ons heen kunnen vinden! Geniet bijvoorbeeld van moeder vos met haar welp, de bosuil verscholen in haar nest, de zwanenpul in het groene gras of de ijsvogel met een visje in haar bek. Waar je ook van houdt, met deze unieke natuurkalender 2023 kun je iedere maand genieten van een andere afbeelding!

Let op: deze kalender wordt voor het eerst gepresenteerd tijdens de opening van de expositie in het gemeentehuis van Heemskerk. Vanaf 15 november zullen we je bestelling versturen en ontvang je die binnen enkele dagen.

Klik hier om te bestellen.

Natuurkalender 2023 nu te bestellen2022-10-31T15:27:04+00:00

Expositie gemeentehuis Heemskerk – 14 nov – 7 dec 2022

Opening expositieOp maandagavond 14 november om 19.30 uur is het zover! Fotograaf Willem Visser presenteert zijn nieuwste expositie ‘Door de lens van Willem Visser – de wonderschone natuur van dichtbij‘.Willem Visser neemt je met zijn natuurfoto’s mee naar de prachtige natuur die zo dichtbij is. Van o.a. hooglanders, herten, ijsvogels, vossen tot insecten in de achtertuin.Wethouder Aad Schoorl zal om 19.30 uur in de entreehal van het gemeentehuis van Heemskerk de expositie openen. De aansluitende borrel zal muzikaal worden ondersteunt door de bekende Heemskerkse muzikant Marten Fisher (broer van Willem). U bent van harte welkom op deze opening!ExpositieDeze derde expositie van 2022, georganiseerd door Stichting Kijk! Heemskerk, is van 15 november t/m 7 december te zien tijdens de openingstijden van het Cultuurhuis, Bibliotheek en het gemeentehuis. Adres: Maerten van Heemskerckplein 5 in Heemskerk.

Expositie gemeentehuis Heemskerk – 14 nov – 7 dec 20222022-10-31T15:24:15+00:00

Fotoworkshop op bassischool/ kindcentrum De Marel Heemskerk

In oktober heb ik fotoworkshops mogen geven aan 3 groepen van Kindcentrum De Marel in Heemskerk in opdracht van het Cultuurhuis. Het was GEWELDIG om te doen! Drie hele enthousiaste groepen (5, 6 en 5/6) die ik in drie sessies (uitleg, de wijk in en de tentoonstelling van de foto’s) heb meegenomen in hoe mooi en leuk fotografie is! Elke leerling kon in zijn/haar groep aangeven wat de mooiste foto was en elke winnaar (terwijl ze dat met hun mooie foto’s eigenlijk allemaal waren) kreeg mijn natuur-verjaardagskalender. Wat een trotse gezichten waren er te zien! (dank Saskia Vroom voor de foto’s!)

 

 

Fotoworkshop op bassischool/ kindcentrum De Marel Heemskerk2021-10-21T12:27:48+00:00

Fototip: Fotografie workshop bij Valk Roofvogels in Lunteren

Op woensdag 1 september jl. heb ik deelgenomen aan de Roofvogelfotografie workshop bij Valk Roofvogels in Lunteren.

Om 09.00 uur kwam ik aan op locatie midden in het groen van Lunteren. Bettine van den Brink stond alle gasten op te wachten met koffie, thee en een heerlijke versnapering. Er waren circa 12 andere fotografen aanwezig met wie je een praatje kon maken en kon uitwisselen over de passie voor fotografie.

Na de koffie en de thee kwamen de eerste vogels te voorschijn. De eerste vogel was de Oeraluil die plaats nam op één van de boomstammen en takjes die er ruimschoots aanwezig zijn. Natuurfotograaf Nathan Vink legde ons uit met welke camera-instellingen je het beste kon fotograferen (niet te hoog diafragma, iets hogere ISO omdat de lucht wat grijs was) en waar je in je compositie rekening mee kon houden. Hij adviseerde te fotografen in burst modes (meerdere opnames per seconde) en dat heb ik geweten! Ik kwam met 3.500 foto’s thuis maar had nu ook geen moment gemist met het fotografen van de snelle vogels.

Gerard van den Brink (Valkenier) kwam iets later aan want hij had net een prachtige witte Havik opgehaald. Die mocht meteen op de foto en wat was het een prachtvogel! Gedurende de ochtend kwam de ene na de andere vogel voorbij en werden er voortdurend tips gegeven hoe je de mooie vogels het beste vast kon leggen. Het Roodpootvalkje kwam zelf nog persoonlijk kennismaken met me (foto bovenzijde van deze post). Tot slot kregen we een heerlijke lunch en was deze prachtige ochtend al weer voorbij.

Ik kan deze workshop aan elke fotograaf die interesse heeft in vogels aanbevelen. Of je nu beginner bent of al gevorderd: er is voor een ieder wat wils. Het was ook mooi om de passie van Bettine en Gerard te zien voor hun vak en hoe ze met alle geduld klaar stonden voor ons!

De volgende vogels hebben we kunnen fotograferen:

 • Oeraluil
 • Sperweruil
 • Witte Havik
 • Bosuil
 • Sneeuwuil
 • Scharrelaar
 • Klapekster
 • Kerkuil
 • Slechtvalk
 • Amerikaanse zeearend
 • Roodpootvalk
 • Rode wouw
 • Ransuil
 • Oehoe

Meer informatie: https://www.devalk-roofvogels.nl/

Fototip: Fotografie workshop bij Valk Roofvogels in Lunteren2021-09-07T13:02:48+00:00

Ga naar de bovenkant