FOTOGRAFIE WORKSHOPS VOOR BASIS- EN VOORTGEZET ONDERWIJS

Wij geloven dat fotografie een krachtig middel is om leerlingen te helpen hun creativiteit te ontwikkelen, hun visuele geletterdheid te verbeteren en hen nieuwe manieren te bieden om de wereld om hen heen te verkennen.

We zijn toegewijd om leerlingen te leren hoe ze de volledige potentie van hun smartphonecamera kunnen benutten en hen te helpen hun creatieve vaardigheden te ontwikkelen. Onze workshops zijn zorgvuldig ontworpen om een ​​inspirerende en praktische leerervaring te bieden, waarbij leerlingen worden uitgedaagd om hun fotografische vaardigheden en creativiteit te ontwikkelen.

De workshops omvatten alle aspecten van smartphone fotografie, van technische aspecten zoals belichting en compositie tot het bewerken en optimaliseren van foto’s voor verschillende platforms.

Bovendien zijn onze workshops volledig aanpasbaar aan de behoeften van jullie school en leerlingen. We kunnen workshops ontwerpen die gericht zijn op specifieke leeftijdsgroepen en vakgebieden, zodat je er zeker van kunt zijn dat de leerlingen een op maat gemaakte leerervaring krijgen die aansluit bij hun behoeften en interesses.

De fotografie workshops zijn ook aan te sluiten aan thema die op school actueel zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

 • kijk in je wijk;
 • de natuur in jouw omgeving;
 • de seizoenen;
 • natuurprojecten;
 • kunst- en cultuur;
 • feestdagen en de Boekenweek.

Met onze workshops zullen jouw leerlingen niet alleen hun creatieve vaardigheden ontwikkelen, maar ook hun kritisch denken, communicatievaardigheden en zelfvertrouwen verbeteren. Onze workshops bieden een geweldige kans om te leren en te groeien in een leuke en stimulerende omgeving.

Neem contact met ons op en ontdek hoe onze smartphone fotografie workshops jouw leerlingen kunnen helpen om hun fotografische vaardigheden en creativiteit te ontwikkelen.

Het Cultuurhuis Heemskerk biedt twee fotografie-workshops van mij aan voor groep 5/6 en 7/8:

Kennemer Praktijkschool

REVIEW

De afgelopen weken heeft Willem op onze school, de Kennemer Praktijkschool, een aantal lessen Fotografie gegeven aan wisselende groepjes onderbouwleerlingen.

Ze konden zich gedurende deze weken zelf inschrijven op zijn lessen en dit werd met veel enthousiasme gedaan. Na afloop van de periode hebben we de leerlingen gevraagd om een reactie. Hieruit kwamen o.a. de volgende opmerkingen:

 • Meneer Visser geeft duidelijke informatie en hij neemt de tijd om iemand te helpen. Hij heeft veel geduld’.
 • “Meneer Visser weet veel over de verschillende functies op je mobiele telefoon waardoor je mooie foto’s kunt maken’
 • “Hij heeft veel tips en ideeën. Je verveelt je nooit in zijn les’
 • “Sinds ik les heb gehad bij meneer Visser maak ik veel leukere foto’s van de hond van mijn tante’

De leerlingen hadden ook nog twee tips:

 • ‘Ga zo door!
 • Kom vaker bij ons op school’.

Wat een prachtige complimenten! Bedankt Willem, voor je toffe en enthousiaste lessen. Je hebt goed weten aan te sluiten op het niveau en de wensen van onze leerlingen. Hierdoor gingen ze gemotiveerd aan de slag en schreven ze zich graag in voor een volgende les om nog meer te leren. We hopen je in de toekomst vaker te zien bij ons op school.

Saskia van Dijk
Kennemer Praktijkschool Heemskerk