FOTOGRAFIE WORKSHOPS VOOR BASIS- EN VOORTGEZET ONDERWIJS

Fotografie is een krachtig middel is om leerlingen te helpen hun creativiteit te ontwikkelen, hun visuele geletterdheid te verbeteren en hen nieuwe manieren te bieden om de wereld om hen heen te verkennen.

De workshop is ontworpen om een ​​inspirerende en praktische leerervaring te bieden, waarbij leerlingen worden uitgedaagd om hun fotografische vaardigheden en creativiteit te ontwikkelen.

De workshop omvat alle aspecten van smartphone fotografie, van technische aspecten zoals belichting en compositie tot het bewerken en optimaliseren van foto’s.

Bovendien is de workshop volledig aanpasbaar aan de behoeften van jullie school en leerlingen. We kunnen workshops ontwerpen die gericht zijn op specifieke leeftijdsgroepen en vakgebieden, zodat je er zeker van kunt zijn dat de leerlingen een op maat gemaakte leerervaring krijgen die aansluit bij hun behoeften en interesses. Het kan een losse les zijn, maar ook een serie van bijvoorbeeld 4 wekelijkse lessen van 1 a 1/2 uur.

De fotografie workshops zijn ook aan te sluiten aan thema’s die op school actueel zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

 • kijk in je wijk;
 • de natuur in jouw omgeving;
 • de seizoenen;
 • natuurprojecten;
 • kunst- en cultuur;
 • feestdagen en de Boekenweek.

Met de workshop zullen de leerlingen niet alleen hun creatieve vaardigheden ontwikkelen, maar ook hun kritisch denken, communicatievaardigheden en zelfvertrouwen verbeteren.

Interesse? Ik hoor het graag!

Het Cultuurhuis Heemskerk biedt twee fotografie-workshops van mij aan voor groep 5/6 en 7/8:

Kennemer Praktijkschool

REVIEW

De afgelopen weken heeft Willem op onze school, de Kennemer Praktijkschool, een aantal lessen Fotografie gegeven aan wisselende groepjes onderbouwleerlingen.

Ze konden zich gedurende deze weken zelf inschrijven op zijn lessen en dit werd met veel enthousiasme gedaan. Na afloop van de periode hebben we de leerlingen gevraagd om een reactie. Hieruit kwamen o.a. de volgende opmerkingen:

 • Meneer Visser geeft duidelijke informatie en hij neemt de tijd om iemand te helpen. Hij heeft veel geduld’.
 • “Meneer Visser weet veel over de verschillende functies op je mobiele telefoon waardoor je mooie foto’s kunt maken’
 • “Hij heeft veel tips en ideeën. Je verveelt je nooit in zijn les’
 • “Sinds ik les heb gehad bij meneer Visser maak ik veel leukere foto’s van de hond van mijn tante’

De leerlingen hadden ook nog twee tips:

 • ‘Ga zo door!
 • Kom vaker bij ons op school’.

Wat een prachtige complimenten! Bedankt Willem, voor je toffe en enthousiaste lessen. Je hebt goed weten aan te sluiten op het niveau en de wensen van onze leerlingen. Hierdoor gingen ze gemotiveerd aan de slag en schreven ze zich graag in voor een volgende les om nog meer te leren. We hopen je in de toekomst vaker te zien bij ons op school.

Saskia van Dijk
Kennemer Praktijkschool Heemskerk

REVIEW

De klas was meteen hooked, en dat kwam ook door je rustige en duidelijke manier van praten, je duidelijke liefde voor het vak, je houding naar de kinderen toe en je geweldige presentaties op het digibord. Deze waren duidelijk en zaten erg goed in elkaar, en ook het elke les herhalen van je tips werkte erg goed.
Je gaf de leerlingen de ruimte, bleef positief reageren en in jouw ogen had elke door hun gemaakte foto zijn eigen waarde en dat werd door alle leerlingen erg gewaardeerd.

Elke leerling op deze school heeft zo zijn/haar eigen voorgeschiedenis, maar door jouw aanpak kon iedereen meedoen en was alles goed, en zo’n “lage drempel” is dan precies wat deze leerlingen nodig hebben.
De reactie van de leerlingen is dan de beste graadmeter, en als het eerste wat de klas vraagt (toen je net weg was) of wij nog eens naar buiten zouden kunnen gaan om foto’s te maken dan heb je het dus goed gedaan.
Mijn complimenten nogmaals en wellicht tot ziens!

Jacco Talman
Leerkracht/mentor VHA 2C

Heliomare onderwijs VSO, uitstroom arbeid en dagbesteding