Wat trek je aan voor een fotoshoot?

Een vraag die vaak wordt gesteld: heb je nog kledingadvies? Natuurlijk kun je dragen wat je wilt, want het is jullie eigen fotoshoot. Toch kan het helpen om de kleding enigszins op elkaar af te stemmen. Hier zijn vijf tips!

Kies kleding waarin je je comfortabel en mooi voelt. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar vaak dragen mensen iets dat net te strak zit, ongemakkelijke hakken of een te wijde broek tijdens een shoot. Voel je je goed in je outfit, dan straal je dat ook uit.

Vermijd drukke prints zoveel mogelijk. Voor een rustige en tijdloze foto moet de aandacht naar jullie gaan. Fijne prints, zoals krijtstrepen, kunnen een moiré-effect veroorzaken, wat niet goed werkt met de camera. Grovere prints, zoals bloemen, zijn prima.

Het is beter om geen felle of neonkleuren te dragen tijdens de shoot. Goede keuzes zijn pastelkleuren, blauw, roestrood, zwart of wit. Wil je toch een opvallende kleur dragen, houd er dan rekening mee dat het je outfit de blikvanger wordt in plaats van het hele plaatje. Twijfel je? Een spijkerbroek is altijd een veilige keuze!

Als je met meerdere personen op de foto gaat, kan het mooi zijn om de kleuren te coördineren. Denk aan aardetinten, blauwe tinten, een vleugje okergeel of een combinatie van denim en natuurtinten.