Willem Visser, in Heemskerk en omgeving bekend als foto- en videograaf, kwam vorig jaar in het campingkrantje van Geversduin het gedicht ‘De Zee’ van Toon Hermans tegen en het raakte hem dusdanig dat hij het op muziek heeft gezet.

“Ik was overdonderd door de schoonheid van het gedicht aldus Willem Visser, “het beschrijft zo mooi waarom ik en vele andere mensen heel graag naar zee gaan: je bent alleen op het strand en je gaat het gesprek aan met jezelf en de zee luistert mee”.

“Met het gedicht in mijn hand ben ik met gitaar de melodie gaan schrijven en zo werd het een liedje. Met gitarist/zanger Martin van Zijl en Flugelhorn speler Coen Hamelink hebben we onder leiding van mijn broer Marten Fisher – singer/songwiter – het liedje opgenomen/ geproduceerd. Vervolgens hebben we in de winterkou bij zonsondergang een prachtige video opgenomen op het mooie strand van Heemskerk”.

Willem hoopt dat dit liedje mensen, die de gedichten van Toon Hermans niet kennen, aanspoort om kennis te maken met het prachtige oeuvre dat Toon Hermans na zijn overlijden in 2000 naliet. “De eenvoud en kracht van de gedichten zijn van zo’n schoonheid dat ik het iedereen kan aanraden”, aldus Willem Visser.

Het liedje is te zien/ beluisteren via Youtube:

en het is de komende week elke uur, 10 minuten na het hele uur, op de lokale zender RTV Heemskerk te bekijken.

Over Willem Visser
Na jarenlang hobbymatig met film en fotografie bezig te zijn geweest, is Willem sinds 3 jaar professioneel actief met het maken van foto’s. ‘Het vastleggen van de ziel van mens en natuur is het mooiste dat er is’, aldus de Heemskerker. Zo maakt hij o.a. de foto’s van de promotiewebsite van de gemeente Heemskerk: www.heemskerkzeevantijd.nl, heeft hij op de Houtwegen in Heemskerk de beschikking over een fotostudio in Heemskerk waar hij met regelmaat particulieren en ondernemers op foto zet en via zijn website www.willemvisser.com zijn natuurfoto’s te bestellen. Naast fotografie is muziek een grote hobby waaruit ‘De Zee’ het eerste liedje is dat nu uitkomt.

Meer informatie: www.willemvisser.com

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Willem Visser – 06-45066554 of per e-mail: willem@willemvisser.com